Barbecuetips

Tips

  • Kies voor kwaliteit. Te vet of taai vlees bederft uw party.
  • Neem gemiddeld 5 à 6 stukjes vlees per persoon.
  • Neem niet het aantal stukjes vlees als de groep telt. Neem een minder aantal en kies voor meer soorten.
  • Neem gemiddeld 250 à 300 gram salade per persoon.
  • Neem 1 groot stokbrood voor ongeveer 5 personen.
  • Neem 1 bakje kruidenboter voor 2 stokbroden.
  • Gebruik niet te grote lepels in uw salade.
  • Gebruik kleine flesjes saus in plaats van grote potten.

Voorbeeld

Vlees bestellen voor 4 personen.
Advies is 5 stukjes vlees per persoon: dus totaal 20 stukjes vlees. Neem nu 7 soorten vlees en van deze 7 soorten steeds 3 stukjes. Dit komt neer op 21 stukjes vlees. Meer keuze dus voor de aanwezige personen.

Tips voor een geslaagde barbecue

Barbecuetijd is een tijd van gezelligheid en creatief tafelen. Maar houdt de veiligheid in acht. Er gebeuren jaarlijk te veel ongelukken rondom het barbecuen door onachtzaamheid. Hier volgen enkele tips:

  • Laat de barbecue nooit onbeheerd achter, zeker niet met kinderen in de buurt.
  • Houdt een emmer zand of aluminiumfolie bij de hand om eventueel open vuur te doven.
  • Zet een emmer water in de buurt om eventuele verbrandingen direct af te koelen.
  • Een aanwezige gasfles uit de volle zon houden.
  • Houtskoolbarbecues aansteken met aanmaakblokjes of kartonstukken. Gebruik in geen geval spiritus.
  • Gooi de restkolen niet dezelfde avond in de afvalcontainer.
  • Pas op voor loshangende kledingstukken.
  • Neem uw tijd. Laat het vlees goed garen. Niet goed gegaard vlees kan darmstoornissen veroorzaken.
  • Gebruik het juiste barbecue gereedschap.

Bruikleen barbecue (voorwaarden)

Gebruik de materialen waarvoor ze in bruikleen zijn gegeven en behandel ze alsof het van u zelf is. Schade en verleis dienen te worden vergoed. Gebruik van materialen is op eigen risico.

Bij aankopen van vlees, salades en sauzen voor groepen vanaf 20 personen worden op verzoek gasbarbecues gratis in bruikleen gegeven, alleen kosten voor het gasverbruik 
​€ 20.- per barbecue worden berekend. De borgsom bedraagd € 25.- per barbecue. Indien de barbecue schoon terugkomt krijgt u de borg weer retour. Reserveer echter tijdig om teleurstellingen te voorkomen.


Barbecuefolder >>